Veszprémi Törvényszék – Elrendelte a bíróság a vallási szertartáshoz használatos tárgyakat eltulajdonító férfi letartóztatását

Szervezeti egység
Veszprémi Törvényszék

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 21 éves balatonfőkajári férfinak, akivel szemben kisebb értékre, vallási tisztelet tárgyára elkövetett lopás bűntette miatt folyik a nyomozás.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított 2024. május 31. délután és. június 1. dél között megjelent egy balatonfőkajári templomnál azért, hogy onnan értékeket tulajdonítson el. A gyanúsított betörte az ablakot, behatolt a templomba, majd onnan több vallási szertartáshoz használatos tárgyat (alumínium gyertyatartókat, templomi keresztet, ereklyetartót, valamint egyéb tárgyakat) tulajdonított el. A bűncselekménnyel okozott kár körülbelül 418.000 forint, a rongálási kár körülbelül. 70.000 forint.
A gyanúsított elfogását követően a tartózkodási helyén lefoglalták az általa eltulajdonított tárgyak nagy részét.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása, illetve a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el.

A végzés végleges.

Veszprém, 2024. június 19.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály