Veszprémi Törvényszék – Letartóztatásban az internetes csaló

Szervezeti egység
Veszprémi Törvényszék

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 23 éves budapesti férfinak, akivel szemben szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt folyik a nyomozás.

A gyanúsított 2023 tavasza óta folyamatosan csalást követett el, legalább 19 személy sérelmére. A férfi különböző rendezvényekre (koncert, sportmérkőzés, fesztivál) online jegyet vásárolt, majd azt különböző internetes felületeken közzétette, internetes csoportokban hirdetéseket hozott létre, hogy azokat eladja, illetve jelentkezett jegyeladás céljából egyes eseményekre jegyet keresők interneten közzétett felhívására. Miután a vételárban megegyeztek, a sértettek elutalták a megjelölt bankszámlaszámra az összeget, azonban a gyanúsított a meghirdetett jegyeket nem küldte el, az nem is állt szándékában, így a sértetteket megtévesztette, nekik kárt okozott, összesen több, mint 400.000 forint értékben.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzés ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be, így az nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

Veszprém, 2024. június 19.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály