Veszprémi Törvényszék - Megleckéztette volna az autóstársát, pénzbüntetés kapott és a jogosítványát is bevonták

Szervezeti egység
Veszprémi Törvényszék

A Veszprémi Járásbíróság közúti veszélyeztetés bűntettében találta bűnösnek azt a 24 éves kecskeméti férfit, aki balesetet okozott miközben a fényszórók helyes használatára akarta felhívni egy másik autós figyelmét.

A megállapított tényállás szerint idén februárban a vádlott a 71. számú főúton Alsóörs irányába haladt gépkocsijával. A vádlott mögött haladt a sértett Ford típusú személygépkocsijával, aki a haladása során véletlenül felkapcsolva hagyta a távolsági fényszórót. A vádlottat zavarta a fényszóró fénye, ezért annak érdekében, hogy jelezni tudjon a mögötte érkezőnek, lelassította a járművét. Emiatt a sértett előbb utolérte, majd előzésébe kezdett. A vádlott észlelte az előzést és úgy döntött, ezt meg fogja akadályozni , hogy a sértett figyelmét felhívja a fényszóró helyes használatára. A terhelt ezért balra kormányzott és a bal oldali sávban haladó Ford elé vágott. A Ford vezetője ugyan vészfékezett, de a balesetet nem tudta elkerülni és nekiütközött a vádlott Fiat típusú személygépjárművének. A balesetben személyi sérülés nem történt.

A járásbíróság büntetővégzésében 160.000 Ft pénzbüntetést szabott ki és 10 hónapra eltiltotta a vádlottat a közúti járművezetéstől.

A bíróság döntése jogerős.

Veszprém, 2020. június 29.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály