Zalaegerszegi Törvényszék - Eltette a csomagokért átvett pénzt

Szervezeti egység
Zalaegerszegi Törvényszék

A Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinek az ügyében, aki egy futár cég alkalmazottjaként vette magához a kiszállított termékek vételárát.

A futárként dolgozó vádlott 2023. március 17-én Lenti környékén kézbesített csomagokat, amelyek közül több utánvétes áru ellenértékét átvette, azonban a futárok által használt rendszerbe azt vitte fel, hogy ezeket nem tudta kézbesíteni. A műszak végén az egyébként ténylegesen kézbesített csomagokért átvett pénzt nem fizette be a kft. központjába, hanem saját célra használta fel.
Március 20-án a fenti csomagokat kézbesítettként rögzítette a céges rendszerben, így azonban a vádlottnál hiány keletkezett. Ennek leplezése érdekében a férfi telefonon arról értesítette főnökét, hogy a munkavégzéshez használt járművéből ismeretlen körülmények között eltűnt a napi bevétel egy része. Ezután a cég leellenőrizte a vádlott azon a héten megtett útvonalait és öt csomag esetében eltérést találtak a rendszerbe bevitt, valamint az áruk kézbesítési helyei között. A férfi 309.870 forint kárt okozott, amelyet visszafizetett.

A vádlottat sikkasztás vétsége miatt a bíróság 1 évre próbára bocsátotta.

A büntetővégzés jogerős.

Zalaegerszeg, 2023. augusztus 22. 

Zalaegerszegi Törvényszék Sajtóosztály