Zalaegerszegi  Törvényszék -Fegyvert fogott a gyorséttermi eladóra

Szervezeti egység
Zalaegerszegi Törvényszék

A Nagykanizsai Járásbíróság 2023. szeptember 21-én megtartott előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott annak a férfinek az ügyében, aki nem bírta kivárni míg elkészül a rendelése. 

A vádlott és két ismerőse 2023. február 8-án hajnalban egy nagykanizsai gyorsétterem autós kiszolgáló részéhez mentek. Az anyósülésen helyet foglaló vádlott leadta a rendeléseket, amit az autó sofőrje kifizetett, majd az étel kiadására szolgáló ablakhoz gurultak, a rendelésre azonban várniuk kellett. Az ittas állapotban lévő vádlottnak ez nem tetszett, dudált és hangosan szóvá tette, hogy: „Mi tart ennyi ideig? Miért nem jön a kaja? Mozogjatok! Ezt most kell csinálni, most kell pakolni?” A kiszolgáló közölte vele, hogy a hasábburgonyájuk nem sült meg. Erre a reklamáló elővett egy lőfegyvernek nem minősülő gáz- és riasztópisztolyt, nekiszegezte a férfinek követelve a rendelésüket. Miközben a vendéglátós visszament az olajsütőkhöz, a férfi a pisztollyal a kezében a kiszolgáló ablakhoz ment, amit többször megkopogtatott, majd belökött, melynek következtében az ablak megrepedt és kiszakadt a helyéről. Ezt követően a pisztolyt a gépjármű csomagtartójába tette. A garázda férfivel és társaival szemben a kiérkező rendőrök intézkedtek.

A Nagykanizsai Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat bűnösnek mondta ki fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettében. Ezért őt 9 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtást 1 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet - a polgári jogi igény kivételével - jogerős. 

Zalaegerszeg, 2023. szeptember 21.

Zalaegerszegi  Törvényszék Sajtóosztály