Zalaegerszgi Törvényszék - A szomszéd kislányát zaklatta

Szervezeti egység
Zalaegerszegi Törvényszék

A Keszthelyi Járásbíróság a 2023. október 11-én megtartott előkészítő ülésén jogerős ítéletet hozott annak az idős férfinek az ügyében, aki megkörnyékezett egy 15 éves lányt.

Az elkövetéskor 63 éves vádlott 2022 júliusában egy ismerőse házának hátsó kertjében tartózkodott, amikor észrevette, hogy a szomszédos ingatlant bérlő család 15 éves lánya a veteményeskertjükben zöldséget szed. A férfi korábban is végzett már munkálatokat az ismerősénél, ismerte a kiskorút és a családját. Mivel a két ingatlan a kertek között egy kapun keresztül átjárható volt, a férfi átment a sértetthez. Beszélgetett vele, megölelte, és azt mondta neki, hogy „minden egyes alkalommal aranyosabb”. Hirtelen megfogta a mellét, amitől a kislány megrémült, s igyekezett eltávolodni a férfitől. A vádlott azonban a kertkapuban megvárta és amikor a sértett megpróbált elmenni mellette megragadta az alkarját, magához húzta és a pólója alá nyúlva ismét megfogta a mellét. A lánynak végül sikerült kiszabadulnia a férfi fogásából, majd zaklatott állapotban befutott a lakásba és értesítette a hozzátartozóit. 

A Keszthelyi Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat bűnösnek mondta ki szexuális kényszerítés bűntettében. Ezért őt - az ügyészi indítvánnyal egyezően - 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette, továbbá minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől eltiltotta, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Az ítélet jogerős.

Zalaegerszeg, 2023. október 12.

Zalaegerszgi Törvényszék Sajtóosztály