Általános elnöki igazgatási ügyek formanyomtatványai

Tájékoztatjuk, hogy 2018. január 01. napján vagy azt követően kezdeményezett általános elnöki igazgatási ügyben a törvényben meghatározott esetekben és személyi körben kötelező az OBH-val és a bírósággal való elektronikus kapcsolattartás a 2015. évi CCXXII. törvény alapján.

Az alkalmazandó űrlap használata közzétételének időpontjától kötelező.
A fél a módosított űrlap közzétételét követően a beadványát lejárt űrlapon nem nyújthatja be. Az Országos Bírósági Hivatal az ilyen beadványt nem fogadja be, erről a felet automatikus hibaüzenettel értesíti. A lejárt űrlap használatával előterjesztett kérelmet be nem nyújtottnak kell tekinteni.

Tájékoztatjuk, hogy az ÁNYK űrlapok tartalma változhat, ezért az Általános Nyomtatványkitöltő programba már korábban telepített űrlapokat folyamatosan frissíteni szükséges.


Tájékoztatjuk, hogy 2018. április 3. napjával újként kerül publikálásra az elektronikus panasznyomtatványt felváltó ELNOKIP01, az ELNOKIP02, az ELNOKIP03, továbbá az elnöki ügyvitelben bevezetésre kerülő ELNOKIU01, az ELNOKIU02 és az ELNOKIU03 űrlap.

Az ELNOKI jelzésű elektronikus panasznyomtatvány 2018. április 03. napján visszavonásra kerül, a nyomtatvány ezt követően nem nyújtható be.

Tájékoztatjuk, hogy az oldal egyes tartalmi elemei egyes böngészőkben (Internet Explorer v.11.0, Microsoft Edge) nem megfelelően jelenhetnek meg. Javasoljuk hogy az oldal megnyitásához használja a Google Chrome v.65.0, a Mozilla Firefox v.58.0, vagy az Opera v.52.0 számú illetve frissebb verzióit.


Elnöki panasz nyomtatványok
Űrlap azon. Nyomtatvány azon. Nyomtatvány címe ÁNYK .jar Kitöltési útmutató Ügyfél tájékoztató Következő módosítás
ELNOKIP01 ELNOKIP01-18-01 Panasz beadvány OBH részére .jar letöltése
ELNOKIP02 ELNOKIP02-18-01 Panasz beadvány Kúria, ítélőtáblák, törvényszékek részére .jar letöltése
ELNOKIP03 ELNOKIP03-18-01 Panasz beadvány járás-, kerületi, közigazgatási és munkaügyi bíróságok részére .jar letöltése
Elnöki ügyben benyújtható nyomtatványok
Űrlap azon. Nyomtatvány azon. Nyomtatvány címe ÁNYK .jar Kitöltési útmutató Ügyfél tájékoztató Következő módosítás
ELNOKIU01 ELNOKIU01-18-01 Űrlap az Országos Bírósági Hiavatalhoz címzett elnöki ügyben történő beadvány benyújtásához .jar letöltése
ELNOKIU02 ELNOKIU02-18-01 Űrlap a Kúriához/Ítélőtáblákhoz/Törvényszékekhez címzett elnöki ügyben történő beadvány benyújtásához .jar letöltése
ELNOKIU03 ELNOKIU03-18-01 Űrlap a Járásbíróságokhoz/Kerületi Bíróságokhoz/Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságokhoz címzett elnöki ügyben történő beadvány benyújtásához .jar letöltése