MMIA-3.1.4 - "Idegenrendészeti őrizet" projekt

Belügyi alapokMMIA 3.1.4. – „Migrációs őrizetekkel kapcsolatos bírósági eljárások hatékonyságának fejlesztése” projekt

Az Európai Unió által létrehozott Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap (MMIA) 2014-2020-as időszakra kiírt pályázatára az Országos Bírósági Hivatal sikerrel pályázott a „Migrációs őrizetekkel kapcsolatos bírósági eljárások hatékonyságának fejlesztése” című projektjével.

A projekt célja, hogy az idegenrendészeti őrizettel kapcsolatos bírósági eljárásokkal érintett bíróságok időszerű, hatékony ügyintézést biztosítsanak, az ezen ügytípusokban eljáró, megfelelően felkészült szakemberek biztosítása révén. E cél többek között a bírák és bírósági titkárok képzésével, tudásmegosztással érhető el.

A projektben az érintett szakemberek központi képzése valósul meg, valamint a szakemberek számára a képzéseken elhangzottakat, a hazai tapasztalatokat feldolgozó és megosztó kézikönyv készül. Emellett az OBH a projekt keretében vállalta, az időközben bekövetkezett, vonatkozó jogszabályváltozások elemzését, összegyűjtését, a bíróságok tájékoztatását. A kitűzött célok kapcsolódnak mind a Nemzeti Együttműködés Programhoz, mind pedig az Országos Bírósági Hivatal Elnökének stratégiai célkitűzéseihez, melyek célja, a bírók magas színvonalú és időszerű ítélkezésének biztosítása, illetve a képzési rendszer fejlesztése, együttműködés a többi hivatásrenddel.

A projekt keretében az idegenrendészeti őrizetek meghosszabbítása - jogalkalmazási ismeretek témában két képzést tartottak a Magyar Igazságügyi Akadémián, 2016. április 11-12-én és 2017. február 9-10-én. 

 

Projekt rövid neve

Idegenrendészeti projekt

 

Projekt teljes címe

„Migrációs őrizetekkel kapcsolatos bírósági eljárások hatékonyságának fejlesztése”

 

Projekt azonosítója

MMIA-3.1.4/2-2016-00002

 

Projekt időtartama

2016. április 1. - 2017. június 30.

 

A teljes projektköltség

5.976.055 Forint

 

A támogatás mértéke

100%

 

Projekt végrehajtó

Országos Bírósági Hivatal
1055 Budapest, Szalay utca 16.

 

Felelős Hatóság

Belügyminisztérium, Támogatás-koordinációs Főosztály
1051 Budapest, József A. u. 2-4.

 

 

* A jelen honlapon foglalt nézetek a szerzők nézetei, azok semmiképpen sem tekinthetők az Európai Bizottság vagy a Belügyminisztérium hivatalos állásfoglalásának, továbbá, sem az Európai Bizottság, sem a Belügyminisztérium nem tehető felelőssé azokért, illetve az abban foglaltakért.