Civil hír

Hírek

Civil szervezetek beszámolóinak benyújtásához szükséges nyomtatványok

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2019. évi beszámoló benyújtásához szükséges nyomtatványok elkészültek. Az új nyomtatványok a bíróságok központi internetes oldalán 2019. január 21-től lesznek elérhetőek.
 

Megtévesztő megkeresések a civil szervezetek beszámolóival kapcsolatban

Több bejelentés érkezett az Országos Bírósági Hivatalba (OBH), miszerint civil szervezetek megtévesztő megkereséseket kaptak különböző gazdasági társaságoktól. E társaságok azt ajánlották, hogy ellenszolgáltatás fejében törvényességi és gazdasági szempontból átvizsgálják, javítják a civil szervezetek beszámolóit. Ezáltal megelőzhetik az esetleges retorziókat.

Az OBH feldolgozta az elektronikus úton benyújtott civil beszámolókat

A civil szervezetek 2018. május 31-éig nyújthatták be éves beszámolójukat az Országos Bírósági Hivatalhoz (OBH). A dokumentumok idén is nagy számban érkeztek, 2018. május 1. és június 18. között több mint 43 000 beszámolót küldtek be a szervezetek elektronikus úton.

Nagy ütemben halad a civil szervezetek beszámolóinak feldolgozása

A civil szervezetek 2018. május 31-éig nyújthatták be éves beszámolójukat az Országos Bírósági Hivatalhoz (OBH). A határidő lejártáig 31 178 dokumentum érkezett be elektronikus úton, közülük már 19 178-at, a jelentések csaknem kétharmadát sikerült feldolgozni. 

A beszámoló benyújtásához szükséges hasznos információk

A beszámolók a 2017. tárgyévre a PK-341, PK-342 illetve a PK-341p, PK-342p nyomtatványokon nyújthatóak be. 

Új aloldalon érhetők el a civil beszámolók elkészítéséhez szükséges aktualizált nyomtatványok

Változott a civil beszámolók benyújtásához szükséges nyomtatványok elérhetősége.

Tájékoztatás a civil beszámolók elkészítéséhez szükséges nyomtatványok aktualizálásáról, valamint azok új elérhetőségéről

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a beszámolók benyújtásához szükséges nyomtatványok 2018. március 23. napján frissítésre kerülnek.

Civil beszámolók elkészítéséhez szükséges nyomtatványok aktualizálása

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a beszámolók benyújtásához szükséges korábbi évekre vonatkozó nyomtatványok frissített verziója, illetve a 2018. évi beszámoló elkészítéséhez szükséges nyomtatványok (PK-441, PK-442) 2018. február 1-jétől érhetők el a Civil eljárás során alkalmazandó nyomtatványok között (http://birosag.hu/allampolgaroknak/civil-szervezetek/civil-nyomtatvanyok).

Felhívás a civil szervezetek éves beszámolónak benyújtásához

Felhívás a civil szervezetek éves beszámolónak benyújtásához.

Új űrlapok a civil nyilvántartási eljárásokban

Az Országos Bírósági Hivatal a civil szervezetek és a sportegyesületek egyszerűsített nyilvántartásba vételi és egyszerűsített változásbejegyzési eljárásaiban alkalmazandó mintaokiratokról szóló 4/2017. (IV. 3.) IM rendelet alapján elkészítette az egyesületek, sportegyesületek és alapítványok egyszerűsített nyilvántartásba vételi és változásbejegyzési eljárásaiban alkalmazandó új mintaokiratokat.