Civil hír

Hírek

Figyelemfelhívás! Ismételten több bejelentés érkezett a civil szervezeteket érintő megtévesztő megkeresésekkel kapcsolatban

Az elmúlt hónapokhoz hasonlóan továbbra is folyamatosan érkeznek bejelentések az Országos Bírósági Hivatalhoz, mely szerint a Civil Marketing Kft. nevében a civil szervezetek képviselőit telefonon, az OBH-ra hivatkozva keresik meg azzal, hogy ellenszolgáltatás fejében az éves beszámolókat ellenőrzik, felülvizsgálják, valamint szükség szerint javítják. 

Az Országos Nyilvántartási Iroda nyári nyitvatartása

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az Országos Nyilvántartási Iroda a nyár folyamán is a megszokott nyitva tartással (H-Cs: 9:00 – 16:00, P: 9:00 – 13:00) várja Önöket a civil szervezetek beszámolóival, illetve a gondokolti adatszolgáltatással kapcsolatos ügyekben. 

Elektronikus úton megküldött beszámolókra érkező visszajelzések Ügyfélkapura, Cégkapura

Az elektronikus beszámoló feldolgozását követően az Országos Bírósági Hivatal által kiállított válasz (OBHGEPI) az előterjesztő magánszemély Ügyfélkapujára, illetve a civil szervezet Cégkapujára érkezik az alábbiak szerint:

Civil beszámolók feldolgozása

Az elmúlt hetekben az Országos Bírósági Hivatalhoz elektronikus és postai úton közel 40 000 db beszámoló érkezett.

Milyen esetben szükséges a beszámolóhoz meghatalmazás csatolása?

Az alábbiakban azt mutatjuk be, milyen esetben szükséges a beszámolóhoz meghatalmazás csatolása.

FIGYELEMLEHÍVÁS - CIVIL NÉVJEGYZÉK ELÉRHETŐSÉGE

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a belső hálózati informatikai problémák elhárultak, a Civil Szervezetek Névjegyzéke ismételten elérhető.

RENDKÍVÜLI FIGYELEMFELHÍVÁS!

Tájékoztatjuk Tisztel Ügyfeleinket, hogy belső hálózati informatikai problémák miatt a Civil Szervezetek Névjegyzékének elérése átmenetileg akadozik, így a civil beszámolók feldolgozása a megszokottnál hosszabb időt vesz igénybe.

A beszámolók elkészítéséhez szükséges nyomtatványok telepítése

A civil szervezetek beszámolóinak elkészítéséhez ún. ÁNYK nyomtatványokat szükséges telepíteni. Az alábbiakban bemutatjuk ennek a menetét.

Beszámoló megjelenítésre szánt mellékletei  

Felhívjuk Ügyfeleink szíves figyelmét, hogy a nyomtatványhoz csatolt mellékletek – könyvvizsgálói jelentés, kiegészítő melléklet, szöveges beszámoló, illetve a közzétételre szánt egyéb dokumentumok – kizárólag akkor kerülnek megjelenítésre, ha a csatolás során a csatolmány típusaként a „Könyvvizsgálói jelentés” vagy „Szöveges beszámoló” kerül kiválasztásra.

Visszajelzések beszámoló beküldéséről

Az alábbiakban azt mutatjuk be, milyen üzenetek érkeznek a beküldőhöz, ha a beszámolót elektronikusan adta le.