Civil hír

Hírek

Beszámoló benyújtása Cégkapun keresztül

A szervezet beszámolóját elektronikus úton Cégkapun keresztül is előterjesztheti. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan tudja az ügyfél beállítani a Cégkapu kapcsolatot az ÁNYK-ban, a beszámolót közvetlenül az ÁNYK-n keresztül beküldeni, illetve a Tárhelyen keresztül továbbítani.

Beszámoló beküldése: Ügyfélkapun vagy Cégkapun?

Az elkészített beszámolóját egy civil szervezet elektronikus úton, Cégkapun vagy Ügyfélkapun keresztül terjesztheti elő. 

Egyre több elektronikus irat a civil nyilvántartási ügyszakban

A vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy a civil szervezetek az elmúlt években egyre nagyobb számban veszik igénybe az elektronikus kapcsolattartásból adódó előnyöket.

FELHÍVÁS! Civil szervezetek letétbehelyezési igazolásai

Az elmúlt hetekben tapasztaltuk, hogy a civil szervezetek az OBH által kiállított letétbe helyezési igazolásokat több esetben az OBH-nak küldik vissza. Kérjük a szervezeteket, hogy az igazolásokat ne az OBH-nak, hanem a szervezetet bejegyző illetékes törvényszéknek küldjék meg!

375%-al több civil beszámoló érkezett

A civil szervezetek 2019. évi működése és szakmai programja megvalósításának támogatására kiírt pályázat benyújtási határideje 2019. február 21. A benyújtás feltétele, hogy a civil szervezetek éves beszámolói elérhetőek legyenek a bíróságok honlapján megtalálható Civil Szervezetek Névjegyzékében. A szervezetek által benyújtott beszámolók száma a pályázati határidő közeledtével extrém módon, a tavalyi időszakhoz képest 375%-kal, megnövekedett. 

Civil szervezetek beszámolóinak benyújtásához szükséges nyomtatványok

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2019. évi beszámoló benyújtásához szükséges nyomtatványok elkészültek. Az új nyomtatványok a bíróságok központi internetes oldalán 2019. január 21-től lesznek elérhetőek.
 

Megtévesztő megkeresések a civil szervezetek beszámolóival kapcsolatban

Több bejelentés érkezett az Országos Bírósági Hivatalba (OBH), miszerint civil szervezetek megtévesztő megkereséseket kaptak különböző gazdasági társaságoktól. E társaságok azt ajánlották, hogy ellenszolgáltatás fejében törvényességi és gazdasági szempontból átvizsgálják, javítják a civil szervezetek beszámolóit. Ezáltal megelőzhetik az esetleges retorziókat.

Az OBH feldolgozta az elektronikus úton benyújtott civil beszámolókat

A civil szervezetek 2018. május 31-éig nyújthatták be éves beszámolójukat az Országos Bírósági Hivatalhoz (OBH). A dokumentumok idén is nagy számban érkeztek, 2018. május 1. és június 18. között több mint 43 000 beszámolót küldtek be a szervezetek elektronikus úton.

Nagy ütemben halad a civil szervezetek beszámolóinak feldolgozása

A civil szervezetek 2018. május 31-éig nyújthatták be éves beszámolójukat az Országos Bírósági Hivatalhoz (OBH). A határidő lejártáig 31 178 dokumentum érkezett be elektronikus úton, közülük már 19 178-at, a jelentések csaknem kétharmadát sikerült feldolgozni. 

A beszámoló benyújtásához szükséges hasznos információk

A beszámolók a 2017. tárgyévre a PK-341, PK-342 illetve a PK-341p, PK-342p nyomtatványokon nyújthatóak be.