Csődeljárás, felszámolási eljárás

Tájékoztatjuk, hogy 2015. január 1. napjától a csődeljárásokban és kifogási eljárásaiban, az adósságrendezési, a felszámolási, a jog-és ténytörlési, valamint a vagyonrendezési eljárásokban és ezek kifogási eljárásaiban 2016. július 01. napjától a törvényben meghatározott esetekben és személyi körben kötelező a bírósággal való elektronikus kapcsolattartás a 2015. évi CCXII. törvény alapján.

Az alkalmazandó űrlap használata közzétételének időpontjától kötelező.

A fél a módosított űrlap közzétételét követően a beadványát lejárt űrlapon nem nyújthatja be. Az Országos Bírósági Hivatal az ilyen beadványt nem fogadja be, erről a felet automatikus hibaüzenettel értesíti. A lejárt űrlap használatával előterjesztett kérelmet be nem nyújtottnak kell tekinteni.

Tájékoztatjuk, hogy az ÁNYK űrlapok tartalma változhat, ezért az Általános Nyomtatványkitöltő programba már korábban telepített űrlapokat folyamatosan frissíteni szükséges.

Valamennyi csődeljárásban, felszámolási eljárásban, adósságrendezési eljárásban, vagyonrendezési eljárásban, jog és ténytörlési eljárásban és ezek kifogási eljárásaiban benyújtható ÁNYK űrlap módosításra kerül.

A módosítást követően az „A2-Jogi képviselő” lapon képviselői típusként kiválasztható a kamarai jogtanácsos szerep, valamint a továbbiakban a Kamarai Azonosító Szám is megadható. Továbbá az „A3-Törvényes képviselő” lapon vagy a szervezet, vagy a személy blokk tölthető egyidejűleg.

A Bírósági Fizetési Portál elindítását követően az Igazságügyi Fizetési Portálon kiállított FIZIG és X132 kiterjesztésű fizetési ígérvény fájlok már nem használhatók fel, ezért az elektronikus fizetéssel érintett ÁNYK űrlapokhoz a továbbiakban csak FIZIG2 fájlok csatolhatók.

A módosított űrlapok 2019. március 4. napján kerülnek publikálásra.

Adathordozón történő benyújtás
Azonosító Nyomtatvány címe Közzétéve Módosítva Nyomtatvány .jar Nyomtatvány .pdf Kitöltési útmutató
D-01 Űrlap adathordozón történő benyújtásra