Magáncsőd elektronikus űrlapok

Tájékoztatjuk, hogy 2016. július 01. napjától a törvényben meghatározott esetekben és személyi körben kötelező a bírósággal való elektronikus kapcsolattartás a 2015. évi CCXXII. törvény alapján.

Az alkalmazandó űrlap használata közzétételének időpontjától kötelező.

A fél a módosított űrlap közzétételét követően a beadványát lejárt űrlapon nem nyújthatja be. Az Országos Bírósági Hivatal az ilyen beadványt nem fogadja be, erről a felet automatikus hibaüzenettel értesíti. A lejárt űrlap használatával előterjesztett kérelmet be nem nyújtottnak kell tekinteni.

Tájékoztatjuk, hogy az ÁNYK űrlapok tartalma változhat, ezért az Általános Nyomtatványkitöltő programba már korábban telepített űrlapokat folyamatosan frissíteni szükséges.

Tájékoztatjuk, hogy 2019. január 1. napjával módosításra kerül valamennyi magáncsőd eljárásban használt űrlap. A nyomtatványok új verzióján a "Benyújtó" rovat csökkentett adattartalommal szerepel, illetve lehetőség van a nyomtatványon Hrsz. alapú címzés, valamint az eljárásjogi jogszabályok által előírt, a felekre vonatkozó adatok megadására. Valamennyi nyomtatvány esetében a jogi képviselő lapon képviselői típusként kiválasztható a kamarai jogtanácsos szerep, valamint a továbbiakban a Kamarai Azonosító Szám felváltja a korábbi Lajstromszám mezőt.

Magáncsőd elektronikus űrlapok
Űrlap azonosító Nyomtatvány azonosító Elnevezés Nyomtatvány Kitöltési útmutató Ügyfél- tájékoztató
ARE-01 ARE-01-19-01 Űrlap családi vagyonfelügyelő által benyújtható kérelmekhez
ARE-03 ARE-03-19-01 Űrlap kifogás/perújítási kérelem/mentesítés hatályon kívül helyezése iránti kérelem benyújtásához
ARE-10 ARE-10-19-01 Űrlap egyéb beadvány benyújtásához
ARE-11 ARE-11-19-01 Űrlap fellebbezéshez
ARE-12 ARE-12-19-01 Űrlap felülvizsgálati kérelemhez