Figyelem!
Változás az ÁNYK-nyomtatványok letöltése során

Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÁNYK űrlapok a Google Chrome böngésző 87.0.4280.88 és annál újabb verziójának alapbeállításával ideiglenesen nem tölthetők le. Az alapértelmezett webhelybeállítás megváltoztatásával az alábbi útmutatók segítségével, illetve más böngészőkkel, mint például Microsoft Edge, Firefox, Opera letölthetőek.

Fontos megjegyezni, hogy az alábbiak szerint megváltoztatott alapbeállítás csak a birosag.hu-ra vonatkozik. Útmutató letöltése a Chrome alapbeállítások módosításához:

Windows rendszerű számítógépekhez

Apple MacOS rendszerű számítógépekhez

Tájékoztatjuk, hogy az ÁNYK keretprogram telepítését követően mindenekelőtt szükséges a www.birosag.hu oldalon elérhető legalább egy ÁNYK űrlap letöltése és keretprogramba való telepítése ahhoz, hogy az ÁNYK keretprogramban valamennyi www.bírosag.hu oldalról letölthető űrlap elérhetővé váljon a következő menüpontokban: Szerviz → Frissítések → Tovább → OBHGEPI kiválasztása → Tovább → Újdonságok 2. → megfelelő nyomtatvány kiválasztása → Telepít

 

Végrehajtási elektronikus űrlapok

uj_szechenyi_terv_small_1.pngTájékoztatjuk, hogy 2018. január 1. napjától a törvényben meghatározott esetekben és személyi körben kötelező a bírósággal való elektronikus kapcsolattartás a 2015. évi CCXII. törvény alapján. Elektronikus kommunikációra kizárólag a 2018. január 1. napját követően indult végrehajtási eljárásokban van lehetőség.

Az alkalmazandó űrlap használata közzétételének időpontjától kötelező. A fél a módosított űrlap közzétételét követően a beadványát lejárt űrlapon nem nyújthatja be. Az Országos Bírósági Hivatal az ilyen beadványt nem fogadja be, erről a felet automatikus hibaüzenettel értesíti. A lejárt űrlap használatával előterjesztett kérelmet be nem nyújtottnak kell tekinteni.

Tájékoztatjuk, hogy az ÁNYK űrlapok tartalma változhat, ezért az Általános Nyomtatványkitöltő programba már korábban telepített űrlapokat folyamatosan frissíteni szükséges.

Módosulnak a VH01 és VH10 számú ÁNYK űrlapok, akként, hogy az űrlapokat az egyes törvényeknek az egyfokú járási hivatali eljárások megteremtésével összefüggő módosításáról szóló 2019. évi CXXVII. törvény által a Kúria hatáskörébe utalt elsőfokú ügyekben hozott határozatok végrehajtásának elrendelése céljából is be lehet nyújtani.

Végrehajtás elrendelése iránti kérelmek
Űrlap azonosító Nyomtatvány azonosító Elnevezés Nyomtatvány Kitöltési útmutató Ügyfél- tájékoztató
VH01 VH01-21-01 Űrlap végrehajtás elrendelése iránti kérelem benyújtásához
VH02 VH02-20-01 Űrlap végrehajtható okirat kiállítása nélküli végrehajtás elrendelése iránti kérelem benyújtásához
Végrehajtási ügyirat beterjesztő nyomtatványok
Űrlap azonosító Nyomtatvány azonosító Elnevezés Nyomtatvány Kitöltési útmutató Ügyfél- tájékoztató
VH98 VH98-19-01 Űrlap végrehajtási iratok beterjesztéséhez zálogjogosulti bekapcsolódás engedélyezése iránti eljárásban
VH99 VH99-19-01 Űrlap végrehajtási iratok beterjesztéséhez végrehajtási eljárásban
Egyéb végrehajtási nyomtatványok
Űrlap azonosító Nyomtatvány azonosító Elnevezés Nyomtatvány Kitöltési útmutató Ügyfél- tájékoztató
VH10 VH10-21-01 Űrlap egyéb beadvány benyújtásához végrehajtási eljárásban
VH11 VH11-20-01 Űrlap fellebbezés benyújtásához végrehajtási eljárásban
VH12 VH12-20-01 Űrlap felülvizsgálati kérelem benyújtásához végrehajtási eljárásban