Igazgatási nyomtatványok

elnoki.pngTájékoztatjuk, hogy 2018. január 01. napján vagy azt követően kezdeményezett általános elnöki igazgatási ügyben a törvényben meghatározott esetekben és személyi körben kötelező az OBH-val és a bírósággal való elektronikus kapcsolattartás a 2015. évi CCXXII. törvény alapján.

Az alkalmazandó űrlap használata közzétételének időpontjától kötelező.
A fél a módosított űrlap közzétételét követően a beadványát lejárt űrlapon nem nyújthatja be. Az Országos Bírósági Hivatal az ilyen beadványt nem fogadja be, erről a felet automatikus hibaüzenettel értesíti. A lejárt űrlap használatával előterjesztett kérelmet be nem nyújtottnak kell tekinteni.

Tájékoztatjuk, hogy az ÁNYK űrlapok tartalma változhat, ezért az Általános Nyomtatványkitöltő programba már korábban telepített űrlapokat folyamatosan frissíteni szükséges.

Tájékoztatjuk, hogy 2019. január 1. napjával módosításra kerül valamennyi elnöki igazgatási ügyben benyújtható űrlap. Az ELNOKIP03 és az ELNOKIU03 nyomtatványok új verziója benyújtható az Érdi Járásbíróságra is, illetve valamennyi nyomtatvány esetében a jogi képviselő lapon képviselői típusként kiválasztható a kamarai jogtanácsos szerep, valamint a továbbiakban a Kamarai Azonosító Szám felváltja a korábbi Lajstromszám mezőt.

Tájékoztatjuk, hogy az oldal egyes tartalmi elemei egyes böngészőkben (Internet Explorer v.11.0, Microsoft Edge) nem megfelelően jelenhetnek meg. Javasoljuk hogy az oldal megnyitásához használja a Google Chrome v.65.0, a Mozilla Firefox v.58.0, vagy az Opera v.52.0 számú illetve frissebb verzióit.

Elnöki panasznyomtatványok
Űrlap azonosító Nyomtatvány azonosító Elnevezés Nyomtatvány Kitöltési útmutató Ügyfél- tájékoztató
ELNOKIP01 ELNOKIP01-19-01 Panaszbeadvány OBH részére
ELNOKIP02 ELNOKIP02-19-01 Panasz beadvány Kúria, ítélőtáblák, törvényszékek részére
ELNOKIP03 ELNOKIP03-20-01 Panasz beadvány járás- és kerületi bíróságok részére