Mailáth

Image

Megjelent a Mailáth György Tudományos Pályázat idei kiírása

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke Mailáth György országbíró emlékére idén is tudományos pályázatot hirdet, amelynek keretében 2019-ben az alábbi négy szekcióban várunk pályamunkákat.

Image

66 pályamű érkezett a Mailáth György Tudományos Pályázatra

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) immár ötödik alkalommal hirdette meg a Mailáth György Tudományos Pályázatot, melyre négy szekcióban érkeztek pályaművek. 

Image

Holnap lejár a határidő a Mailáth György Tudományos Pályázat beküldésére

Péntekig küldhetik be a jelentkezők dolgozatukat az ötödik Mailáth György Tudományos Pályázatra. A pályamunkákat polgári jogi, büntetőjogi, munkajogi, közigazgatási jogi, európai jogi, valamint bírósági igazgatás témakörben várja az Országos Bírósági Hivatal (OBH). 

Image

Még nyolc napig lehet jelentkezni a Mailáth György Tudományos Pályázatra

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) 2018. szeptember 28-ig várja a pályamunkákat a Mailáth György Tudományos Pályázatra. A dolgozatokat polgári jogi, büntetőjogi, munkajogi, közigazgatási jogi, európai jogi, valamint bírósági igazgatás témakörben készíthetik el a jelentkezők. 

Image

„Változás és állandóság a bíróságokon” - szeptember 28-ig lehet jelentkezni a Mailáth György Tudományos Pályázatra

Polgári jogi, büntetőjogi, munkajogi, közigazgatási jogi, európai jogi, valamint bírósági igazgatás témakörben készíthetnek dolgozatot a Mailáth György Tudományos Pályázatra jelentkezők. Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) által immár ötödik alkalommal meghirdetett verseny célja mind a bírósági munka iránt érdeklődő joghallgatók, mind pedig a bírósági dolgozók tudományos tevékenységének ösztönzése. A pályázók 2018. szeptember 28-ig nyújthatják be pályamunkáikat. 

Image

Visszapillantóban a Mailáth György Tudományos Pályázat

A Visszapillantó sorozat célja, hogy jobban megismertesse a bírósági szervezetben dolgozó bírák, bírósági vezetők munkáját. A sorozat - bár visszatekintés az elmúlt évek történéseire - igyekszik naprakész lenni, s olyan témákat körüljárni, amelyeknek valamilyen aktualitása van.

Image

Az OBH idén is kiírta a Mailáth György Tudományos Pályázatot

A Mailáth György Tudományos Pályázatra joghallgatók és bírósági dolgozók küldhetik be a jog különböző területeit érintő tanulmányaikat. Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) tudományos pályázatáról dr. Bóka János, a Magyar Igazságügyi Akadémia igazgatója beszélt az Inforádió Paragrafus című műsorában 2018. június 28-án. 

Image

Változás és állandóság a bíróságokon – kiírták a 2018-as Mailáth György Tudományos Pályázatot

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) Elnöke Mailáth György országbíró emlékére idén is meghirdette tudományos pályázatát. A jelentkezők négy szekcióban, összesen 138 témában nyújthatják be dolgozatukat. 

Image

Jelentkezzen a Mailáth György Tudományos Pályázatra!

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke idén is meghirdette a Mailáth György országbíróról elnevezett tudományos pályázatot. A jelentkezők polgári jogi, büntetőjogi,  munkajogi, közigazgatási jogi, európai jogi, valamint bírósági általános igazgatási szekcióban nyújthatják be dolgozatukat.  

Image

Elérhetőek a Mailáth György Tudományos Pályázat díjnyertes dolgozatai

Megjelent az Országos Bírósági Hivatal (OBH) által kiírt Mailáth György Tudományos Pályázat 2017. évi díjnyertes dolgozatait tartalmazó kiadvány elektronikus formában. Az OBH 2018. február 28-án szimpóziumot tartott a Magyar Igazságügyi Akadémián (MIA), ahol a díjazottak a díjnyertes pályaműveiket be is mutatták.