JUST/2014/JTRA/AG/EJTR/6827 - EU polgári jogi szaknyelvi képzés projekt

justice logoAz Európai Bizottság Jogérvényesülési és Fogyasztópolitikai Főigazgatósága (Justice DG) által a 2014-2020-as időszakra kiírt pályázatra a németországi székhelyű Európai Jogakadémia sikerrel pályázott, az „Igazságügyi együttműködés elősegítése polgári ügyekben: interaktív nyelvi képzéssorozat szervezése” című projektjével. A projekt célja, a bírók interaktív angol nyelvű jogi és nyelvi képzése, elősegítve a nemzetközi igazságügyi kommunikációt, a jó gyakorlatok cseréjét, a bírók közötti kapcsolatok, együttműködés kialakítását és a nemzetközi polgári jogi együttműködést.

Az Országos Bírósági Hivatal a projekt megvalósításában partnerként vesz részt. A projekt további partnerei: Franciaország, Horvátország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Németország és Spanyolország.

A projekt, amelynek keretében nyolc darab négynapos nemzetközi szeminárium kerül megrendezésre, 2015. december 1-én vette kezdetét.

A szeminárium-sorozat negyedik „Európai Családjog: a Brüsszel IIa rendelet” című szemináriumának a Magyar Igazságügyi Akadémia adott otthont 2017. április 25-28-án. 

 

Projekt rövid neve

EU polgári jogi szaknyelvi képzés projekt

 

Projekt teljes címe

"Enhancing judicial cooperation in civil matters: organisation of a series of interactive language training events”

 

Projektazonosító

JUST/2014/JTRA/AG/EJTR/6827

 

Projekt időtartama

2015. november 1. - 2017. november 30.