Image

Írásban bizonyíthatták rátermettségüket a fogalmazói pályára készülő jogászok a Magyar Igazságügyi Akadémián (MIA).

Image

Február 22-e, a bűncselekmények áldozatainak világnapja. Ebből az apropóból rendezett az Országos Bírósági Hivatal (OBH) tudományos konferenciát 2019. február 18-án. A rendezvény szorosan kapcsolódik az OBH „Tanúgondozás és áldozatvédelem országos programjához”, amelynek fókuszában a tárgyalásra idézett tanúk és a bűncselekmények áldozatainak minél szélesebb körű támogatása áll.

Image

Még mindig pályázhatnak a bírói hivatásra készülők a fogalmazói álláshelyekre. Miért is érdemes jelentkezni?! Erről kérdeztük dr. Varga László Bánkot, az ERA ösztöndíjas bírósági fogalmazót.

Image

Felújítják a Kaposvári Törvényszék épületének tetőszerkezetét az Országos Bírósági Hivatal által hirdetett Wagner Gyula terv keretében. A munkálatok során kijavítják a tartószerkezetet és szükség szerint részlegesen cserélik is azt. Emellett újra bádogozzák a párkányokat és új tetőfedést kap az épület.  

Image

A szolnoki Varga Katalin Gimnáziumban 2018. december 1-én pályaorientációs napot tartottak, melyen idén első alkalommal a Szolnoki Törvényszék is részt vett.

A bírósági peres és nemperes eljárásokra adott általános meghatalmazások közhiteles nyilvántartásáról szóló 2017. évi XLIII. törvény, valamint annak végrehajtására kiadott IM rendelet rendelkezései alapján az Általános Meghatalmazások Nyilvántartásából adatszolgáltatás igényelhető.