Image

Fogalmazó felvételi

Írásban bizonyíthatták rátermettségüket a fogalmazói pályára készülő jogászok a Magyar Igazságügyi Akadémián (MIA).

Image

Áldozatvédelmi Tudományos Konferencia a Magyar Igazságügyi Akadémián

Február 22-e, a bűncselekmények áldozatainak világnapja. Ebből az apropóból rendezett az Országos Bírósági Hivatal (OBH) tudományos konferenciát 2019. február 18-án. A rendezvény szorosan kapcsolódik az OBH „Tanúgondozás és áldozatvédelem országos programjához”, amelynek fókuszában a tárgyalásra idézett tanúk és a bűncselekmények áldozatainak minél szélesebb körű támogatása áll.

Image

Miért érdemes pályázni a fogalmazói állásra? – Interjú az ERA ösztöndíjas bírósági fogalmazóval, dr. Varga László Bánkkal

Még mindig pályázhatnak a bírói hivatásra készülők a fogalmazói álláshelyekre. Miért is érdemes jelentkezni?! Erről kérdeztük dr. Varga László Bánkot, az ERA ösztöndíjas bírósági fogalmazót.

Image

Tetőszerkezet-javítás a Kaposvári Törvényszék épületén

Felújítják a Kaposvári Törvényszék épületének tetőszerkezetét az Országos Bírósági Hivatal által hirdetett Wagner Gyula terv keretében. A munkálatok során kijavítják a tartószerkezetet és szükség szerint részlegesen cserélik is azt. Emellett újra bádogozzák a párkányokat és új tetőfedést kap az épület.  

Image

Idén a Szolnoki Törvényszék is részt vett a szolnoki Varga Katalin Gimnázium pályaorientációs napján

A szolnoki Varga Katalin Gimnáziumban 2018. december 1-én pályaorientációs napot tartottak, melyen idén első alkalommal a Szolnoki Törvényszék is részt vett.

Adatigénylés az Általános Meghatalmazások Nyilvántartásából

A bírósági peres és nemperes eljárásokra adott általános meghatalmazások közhiteles nyilvántartásáról szóló 2017. évi XLIII. törvény, valamint annak végrehajtására kiadott IM rendelet rendelkezései alapján az Általános Meghatalmazások Nyilvántartásából adatszolgáltatás igényelhető.