Hírek

A környezet és a természet elleni bűncselekmények – dr. Fehér Krisztina, dr. Keszthelyi Alajos és dr. Siket Zsuzsanna úti jelentése

A Nemzetközi Rendészeti Akadémia 2019. január 14–18. között angol nyelvű nemzetközi képzést szervezett, a környezet és a természet elleni bűncselekményekkel kapcsolatos eljárások témakörében.

„A képzések értékelésének eszközei - jó gyakorlatok” – dr. Kósa Ferenc úti beszámolója

Az Európai Igazságügyi Képzési Hálózat (EJTN) szervezésében 2019. február 27-28. között angol nyelvű, nemzetközi képzést tartottak Lengyelországban.

Érdekes esetek az Emberi Jogok Európai Bíróságán – dr. Guba Veronika 11. úti beszámolója

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének támogatásával 2018-ban először három bíró is részt vehetett az Európai Igazságügyi Képzési Hálózat (EJTN) gyakornoki csereprogramjában (EJTN Long Term). A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírájának, dr. Guba Veronikának a 11. beszámolójában érdekes esetekről olvashatnak a nemzetközi igazságügyi együttműködés iránt érdeklődők.

Országhatáron innen és túl – a Lenti és a Lendvai Járásbíróság együttműködése

A bíróságok nemzetközi együttműködésének üdítő példája a magyar-szlovén államhatár két oldalán, egymás szomszédságában működő Lenti és Lendvai Járásbíróság több évtizedes kapcsolata.

Külföldi tanulmányút : Az OBH-ban fogadták a hazaérkező és kiutazó kollégákat

A Luxemburgból és Trierből hazatérő és a külföldi tanulmányútra most induló ösztöndíjasokat köszöntötte az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese és a MIA igazgatója.