Image

Minden bíróságon elérhetővé válik a periratokba való elektronikus betekintés 

A 2020. januárjától indult polgári és büntető ügyekben minden bíróságon elérhetővé válik a periratokba való elektronikus betekintés. Erről dr. Kékedi Szabolcs, az Országos Bírósági Hivatal Elektronikus Eljárások Főosztályának főosztályvezetője az InfoRádió Paragrafus című műsorában beszélt, amely ezúttal az E-akta működésével foglalkozott.

Image

XXI. századi tempó az igazságszolgáltatásban – korszakalkotó projektzáró az OBH-n

Felvette a XXI. század tempóját a bírósági ügyintézés.

Image

A bíróságok mintegy 2700 alkalommal használták a Via Videó rendszert

Tíz hónap alatt a bíróságok 2682 alkalommal tartottak távmeghallgatást, a Via Videó rendszert eddig közel 1000 bíró alkalmazta az eljárási cselekmények foganatosítása során.

Image

Laptop váltja a gurulós bőröndöt – Újabb sikeres előadás a digitális bíróságokról a MIA-n

"Ahogy egykor a hieroglifák helyébe az egyszerűbb és logikusabb abc-k léptek, úgy most a papír alapú ügyintézést az elektronikus ügyintézés üti ki a nyeregből. Ez nem csak a gyorsaság, hanem a fenntarthatóság miatt is fontos és a bíróságok mellett számos más területen is megfigyelhető.”

Image

"Igazságszolgáltatásról egyszerűen" - a kibertér veszélyeiről

Miután átléptük a 21. század kapuját egyre gyakoribb, hogy reggel sokan még ki sem nyitják a szemüket, máris a mobiltelefonjuk után nyúlnak. Közben a számítógépek előtt napról-napra több időt töltünk és az okos eszközöktől is nehezen szakadunk el.

Image

Gyors, kényelmes, költséghatékony, és környezettudatos megoldás (videó)

V4 - Digitális Bíróságok Konferenciát rendezett az Országos Bírósági Hivatal. Magyar és külföldi résztvevőket kérdeztünk a tapasztalataikról.

Image

Digitális Bíróság a Múzeumok Éjszakáján

A Múzeumok Éjszakáján, 2019. június 22-én az Országos Bírósági Hivatal (OBH) „Ismerje meg az egykori Budapesti Központi Királyi Járásbíróság épületét” programjára regisztrálók a távmeghallgatási rendszer működésébe is betekinthetnek a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az érdeklődők kipróbálhatják az új technikai eszközöket, megismerkedhetnek a dokumentumkamerával, illetve a rendszer használatának előnyeivel.

Image

Infórádió interjú dr. Osztovits Andrással a V4 országok digitalizáció térnyerésével foglalkozó kétnapos konferenciája kapcsán

Az Infórádió Paragrafus c. műsorának vendége dr. Osztovits András, a Magyar Igazságügyi Akadémia igazgatója volt, a V4 tagországok részvételével rendezett, a digitalizáció térnyerésével foglalkozó kétnapos konferencia apropóján.

Image

Digitalizáció a stratégiai célok élén – folytatódott a Bíróságok a digitális univerzumban program

Az egyetemek és a NAV után a társhatóságok – a Belügyminisztérium, a BVOP, az ORFK, a NISZ Zrt. – képviselői ismerkedhetnek meg a digitális bíróság fejlesztéseivel a Bíróságok a digitális univerzumban programsorozat második napján.

Image

Bíróságok a digitális univerzumban - társhatóságoknak, intézményeknek mutatkozik be a Digitális Bíróság

Korszakváltás és munkamódszer váltás zajlik a magyar bírósági szervezetben - emelte ki megnyitójában az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese a Bíróságok a digitális univerzumban című, háromnapos esemény első napján.