Image

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a veszélyhelyzet során érvényesülő egyes eljárásjogi intézkedések újbóli bevezetéséről szóló 112/2021. (III.6.) Korm. rendelet alapján az Országos Bírósági Hivatalban (OBH) a személyes ügyfélfogadás 2021.03.08. napjától szünetel.

Image

Az elmúlt hetekben a Gondnokoltak Nyilvántartásából történő adatigénylések igen nagy számban érkeztek az Országos Bírósági Hivatalhoz úgy, hogy a kérelem mellé nem csatolták a befizetés teljesítéséről szóló bizonylatot. Több, az OBH-ba érkező telefonhívás kapcsán derült fény arra, hogy a kérelmező azt az információt kapta, hogy az adatkérés ingyenes.

Image

A napokban kiírt álláspályázatok miatt májusban várhatóan jelentősen megnő az OBH-ba érkező Gondnokoltak Nyilvántartásából történő igazoláskérések száma.

Image

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében az Országos Bírósági Hivatal ügyfélszolgálata szünetel.

Image

A végrehajtó jelölti nyilvántartásba vételhez, valamint a békéltető testületi tagság betöltéséhez szükséges pályázatok leadásához a pályázóknak igazolniuk kellett, hogy nem állnak cselekvőképességet kizáró vagy korlátozó gondnokság hatálya alatt. 

Image

Tisztel Ügyfeleink! 
Kérjük, hogy az igazoláskérésekkel kapcsolatban kiemelten ügyeljenek az alábbiakra: 

Image

Az alábbiakban a Gondnokoltak Nyilvántartásából történő adatigényléshez szükséges elektronikus nyomtatványok kitöltéséhez nyújtunk segítséget.

Image

Az alábbiakban azt mutatjuk be, hogyan kell a Gondnokoltak Nyilvántartásából történő adatigényléshez szükséges papír alapú nyomtatványokat kitölteni.

Image

Kérjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az adatszolgáltatási díj befizetését igazoló bizonylatot minden esetben eredetiben vagy másolatban csatolják a kérelemhez.

Image

Az alábbiakban lépésről lépésre mutatjuk be, mit szükséges letölteni és kitölteni a gondnokolti adatigényléshez szükséges ÁNYK nyomtatványok megküldéséhez.