Hírek

Fontos információk a gondnokoltak nyilvántartásából történő adatigényléssel kapcsolatban

Tisztel Ügyfeleink! 
Kérjük, hogy az igazoláskérésekkel kapcsolatban kiemelten ügyeljenek az alábbiakra: 

Elektronikus adatigénylés a Gondnokoltak Nyilvántartásából 

Az alábbiakban a Gondnokoltak Nyilvántartásából történő adatigényléshez szükséges elektronikus nyomtatványok kitöltéséhez nyújtunk segítséget.

Gondnokoltak Nyilvántartásából történő adatigénylés papír alapú nyomtatványainak kitöltése

Az alábbiakban azt mutatjuk be, hogyan kell a Gondnokoltak Nyilvántartásából történő adatigényléshez szükséges papír alapú nyomtatványokat kitölteni.

Adatszolgáltatási díj befizetésének igazolása

Kérjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az adatszolgáltatási díj befizetését igazoló bizonylatot minden esetben eredetiben vagy másolatban csatolják a kérelemhez.

Letöltési és kitöltési útmutató a gondnokolti adatigényléshez szükséges ÁNYK nyomtatványok megküldéséhez

Az alábbiakban lépésről lépésre mutatjuk be, mit szükséges letölteni és kitölteni a gondnokolti adatigényléshez szükséges ÁNYK nyomtatványok megküldéséhez. 

Felhívás az OBH által kiállított igazolásokról

Az elmúlt hetekben az Országos Bírósági Hivatalhoz érkező, a Gondnokoltak Nyilvántartásából történő adatigénylések számos esetben tartalmazzák a támogatott döntéshozatalra vonatkozó igazolási kérelmet is. 

Álláspályázatokhoz szükséges igazolások kiadása

Az elmúlt hetekben igen nagy számban érkeztek álláspályázatok miatti igazolás kérések az Országos Bírósági Hivatal (OBH) Országos Nyilvántartási és Ügyfélkapcsolati Osztályához. A Gondnokoltak Nyilvántartásából történő adatszolgáltatás iránti kérelmek kiállítását az OBH folyamatosan intézi.

Elektronikus adatigénylés és adatszolgáltatás a Gondnokoltak Nyilvántartásából

A gondnokoltak és az előzetes jognyilatkozatok nyilvántartása részletes szabályainak megállapításáról szóló KIM rendelet alapján 2017. január 1-től az adatszolgáltatás iránti kérelmek elektronikus úton, az ún. ügyfélkapun keresztül is benyújthatóak.

Kérelmek elektronikus beadása

2017. január 1. napjától lehetőség nyílt a gondnokolti és az előzetes jognyilatkozatok nyilvántartásából történő kérelmek elektronikus úton történő megküldésére az ún. ügyfélkapun keresztül. A GA01, GA02, GA03, valamint EA01, EA02 elnevezésű nyomtatványok és a kitöltési útmutatók, a nyomtatványok menüpont alatt letölthető formában elérhetőek.

Kérelmek

A kérelmek személyesen is benyújthatóak az Országos Bírósági Hivatal Országos Nyilvántartási Irodájában ügyfélfogadási időben (Hétfő-Csütörtök: 9-16 óra, péntek: 9-13 óra).