Image

Figyelemfelhívás! Gondnokoltak Nyilvántartásából történő adatszolgáltatás díja

Az elmúlt hetekben a Gondnokoltak Nyilvántartásából történő adatigénylések igen nagy számban érkeztek az Országos Bírósági Hivatalhoz úgy, hogy a kérelem mellé nem csatolták a befizetés teljesítéséről szóló bizonylatot. Több, az OBH-ba érkező telefonhívás kapcsán derült fény arra, hogy a kérelmező azt az információt kapta, hogy az adatkérés ingyenes.

Image

Ügyféltájékoztatás: igazoláskérések a Gondnokoltak Nyilvántartásából

A napokban kiírt álláspályázatok miatt májusban várhatóan jelentősen megnő az OBH-ba érkező Gondnokoltak Nyilvántartásából történő igazoláskérések száma.

Image

Gondnokoltak - Rendkívüli figyelemfelhívás!

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében az Országos Bírósági Hivatal ügyfélszolgálata szünetel.

Image

Rekord mennyiségű igazolást állított ki az Országos Bírósági Hivatal Országos Nyilvántartási és Ügyfélkapcsolati Osztálya

A végrehajtó jelölti nyilvántartásba vételhez, valamint a békéltető testületi tagság betöltéséhez szükséges pályázatok leadásához a pályázóknak igazolniuk kellett, hogy nem állnak cselekvőképességet kizáró vagy korlátozó gondnokság hatálya alatt. 

Image

Fontos információk a gondnokoltak nyilvántartásából történő adatigényléssel kapcsolatban

Tisztel Ügyfeleink! 
Kérjük, hogy az igazoláskérésekkel kapcsolatban kiemelten ügyeljenek az alábbiakra: 

Image

Elektronikus adatigénylés a Gondnokoltak Nyilvántartásából 

Az alábbiakban a Gondnokoltak Nyilvántartásából történő adatigényléshez szükséges elektronikus nyomtatványok kitöltéséhez nyújtunk segítséget.

Image

Gondnokoltak Nyilvántartásából történő adatigénylés papír alapú nyomtatványainak kitöltése

Az alábbiakban azt mutatjuk be, hogyan kell a Gondnokoltak Nyilvántartásából történő adatigényléshez szükséges papír alapú nyomtatványokat kitölteni.

Image

Adatszolgáltatási díj befizetésének igazolása

Kérjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az adatszolgáltatási díj befizetését igazoló bizonylatot minden esetben eredetiben vagy másolatban csatolják a kérelemhez.

Image

Letöltési és kitöltési útmutató a gondnokolti adatigényléshez szükséges ÁNYK nyomtatványok megküldéséhez

Az alábbiakban lépésről lépésre mutatjuk be, mit szükséges letölteni és kitölteni a gondnokolti adatigényléshez szükséges ÁNYK nyomtatványok megküldéséhez. 

Image

Felhívás az OBH által kiállított igazolásokról

Az elmúlt hetekben az Országos Bírósági Hivatalhoz érkező, a Gondnokoltak Nyilvántartásából történő adatigénylések számos esetben tartalmazzák a támogatott döntéshozatalra vonatkozó igazolási kérelmet is.