Válaszolunk a kérdéseidre

ŐRSZEM - AVAGY "KERESSÜK A BAJT", DE CSAK AZÉRT, HOGY SEGÍTHESSÜNK!

Válnak a szüleid. Tele vagy félelemmel, kérdeznél, de nem tudod, kihez fordulj?
Bántanak otthon vagy az iskolában, de nem mersz szólni, mert úgy gondolod, nincs segítség?
Egy füves cigi a barátokkal, majd autóba ültél és a rendőrségen kötöttél ki?
Netán egy átmulatott éjszaka után átadtad a volánt kevésbé ittas barátodnak, és most te is a vádlottak padján ülsz?    
Esetleg munkát keresel nyárra, de bizalmatlan vagy, mert tavaly becsaptak?

Bizonyára veled is előfordult már, hogy tanácstalanul álltál egy-egy probléma előtt.  Nem tudtad, mihez is kezdj, kihez fordulj, kitől kérj segítséget. És, hogy egyáltalán van-e segítség?

Félelem, pánik, rosszabbnál rosszabb döntések. Ugye, ismerős!

Pedig van megoldás. Merj szólni, merj kérdezni!

Mi is segítünk!

Nem „okoskodunk”, nem kioktatunk, „csupán” érthetően elmagyarázzuk, megmagyarázzuk a jogszabályok adta lehetőségeiteket, na meg azt is, hogy a felelőtlenség adott esetben mivel járhat. Már ami a jogi vonatkozásait illeti. 

Elmondjuk, mikor mit tehettek, kihez fordulhattok, milyen lehetőségeitek vannak. Kérdezhettek, és kérdezzetek is! Ha nem akarjátok az üzenő falon megosztani a problémátokat, küldjetek üzenetet! Konkrét, folyamatban lévő pereket nem oldunk meg, az továbbra is a bíróság dolga. De segítünk mindenben, amiben tudunk!

Nos, akkor most felejtsük el, hogy paragrafusok, bekezdések, alperes meg felperes. Ellenben nézzünk konkrét problémákat! Család, iskola, munkahely, buli…. Adódik itt kérdés bőven!

Ezek megválaszolásában segít nektek az ŐRSZEM, ami nem benneteket tart szemmel, hanem a felmerülő problémákat, de csak is azért, hogy segíthessünk!