Keresés

Kategória
A T.M. és társai ellen hűtlen kezelés bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő, a sajtószervek által „Sukoró-ügy”-ként emlegetett büntetőügyben a Szolnoki Törvényszék 2015. szeptember 15-én a tárgyalást berekesztette és határozathirdetésre elnapolta.
 
Így az ügyben eredetileg 2015. szeptember 16., 17., és 18. napjára kitűzött tárgyalások NEM KERŰLNEK megtartásra. 
 
A T. M. és társai ellen hűtlen kezelés bűntettének kísérlete miatt indult, a sajtószervek által „Sukoró-ügy”-ként emlegetett büntetőügyben első fokon eljárt Szolnoki Törvényszék 2015. szeptember 30-án kihirdetett ítéletében T. M. I. r. vádlottat bűnösnek mondta ki hűtlen kezelés bűntettének kísérletében, ezért 4 év börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, Dr. Cs. Zs. II. r.
A T.M. és társai ellen hűtlen kezelés bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő, a sajtószervek által „Sukoró-ügy”-ként emlegetett büntetőügyben 2015. szeptember 30-án (szerdán) 10.00 órakor a Szolnoki Törvényszék I. emelet 53. számú tárgyalótermébe kitűzött tárgyaláson előreláthatóan határozathirdetésre kerül sor.
 
ELŐZETES SAJTÓREGISZTRÁCIÓ!
 
A Szegedi Ítélőtábla ma, október 14-én, pénteken kezdte meg a Sukoró-ügy néven elhíresült, T. Miklós és társai ellen hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt indult büntetőügy tárgyalását. Az első tárgyalási napon az ügy előadó bírója ismertette a tárgyalás előzményeit, a vádlottak és védőik bizonyítási indítványokat terjesztettek elő, amelyeket a táblabíróság tanácskozást követően elutasított. Sor került tanúmeghallgatásra is, majd a bizonyítási eljárást az ítélőtábla befejezettnek nyilvánította.
A Szegedi Ítélőtábla ma, október 17-én, hétfőn folytatta a T. M. és társai ellen hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt indult büntetőügy (a sajtóban Sukoró-ügy néven elhíresült ügy) tárgyalását. Ezen a napon elhangoztak a védőbeszédek, és a vádlottak is szóltak az utolsó szó jogán. Mind a védők, mind pedig a vádlottak ártatlanságukat hangoztatták, kérve a bíróságot, hogy mentse fel őket minden vádpont alól. Azok a vádlottak és védőik, akiket az I. fokon eljáró Szolnoki Törvényszék felmentett, az I. fokú ítélet helybehagyását indítványozták.
A Szegedi Ítélőtábla október 14-én és 17-én tárgyalta a T. M. és társai ellen hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt indult, a sajtóban Sukoró-ügy néven elhíresült büntetőügyet. Ezeken a napon elhangoztak a vád és a védőbeszédek, a vádlottak is szóltak az utolsó szó jogán. Október 26. szerdán 9 órától határozathirdetéssel zárul az ügy a Szegedi Ítélőtáblán.
Tájékoztatjuk a sajtó képviselőit, hogy a Szegedi Ítélőtábla kitűzte a tárgyalást a T. M. és társai ellen indított büntetőügyben, az un. „Sukoró-ügyben”. Az ítélőtáblán négy tárgyalási napon (október 14. péntek, okt. 17. hétfő, okt. 24. hétfő, okt. 26. szerda) zajlik a tárgyalás. 
 
 
Szeged,  2016. július 13.

Szolnokon folytatható a Sukoró-per az Alkotmánybíróság döntése szerint

A Szegedi Ítélőtábla holnap, október 14-én, pénteken kezdi meg a Sukoró-ügy néven elhíresült, T. M. és társai ellen hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt indult büntetőügy tárgyalását. A tárgyalássorozatra az ítélőtábla négy tárgyalási napot (október 17. hétfő, október 24. hétfő és október 26. szerda) tűzött ki. Az utolsó napon határozathirdetés várható.
 

Constitutional Court: the Sukoró case can be continued in Szolnok

A Kúria a napokban meghozott végzésében megállapította, hogy a Szolnoki Törvényszék indokoltan terjesztette fel az ügyet a Kúriára bíróság kijelölése céljából, mivel a kijelölés kérdésében azt megelőzően döntés nem született.

A Kúria a végzésében – többek között – kifejtette és részletesen indokolta, hogy a Büntetőeljárási törvény 20. §. (3) bekezdésében meghatározott szabályt alkalmazva a Kúria döntése képezi az illetékesség okát és alapját.

A kijelölő végzés és az ügy iratai tegnap délután érkeztek a törvényszékre.

Részben megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa a hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt T. M.  és társai ellen indított büntetőügyben a Szolnoki Törvényszék I. fokon meghozott ítéletét. Az I. rendű vádlott T. M-et az ellene a hűtlen kezelés bűntettének kísérlete és a II. rendű vádlott dr. Cs. Zs-t az ellene bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés bűntettének kísérlete és a magánokirat-hamisítás vétsége miatt emelt vád alól felmentette. A táblabíróság a III. és a IV. rendű vádlott I.