Bírósági Iránytű - ügyféltájékoztatók

Tárgyalásra megyek (animációs film)

Az epizód főszereplőjét tanúként idézi a bíróság.

Megtudhatjuk, hogy a tanúnak az idézés kézhezvételétől a bíróságra való megérkezéséig milyen teendői, jogai és kötelezettségei vannak. Mit kell tenni, ha a tanú előreláthatólag nem tud elmenni a tárgyalásra? Mit kell vinni a tárgyalásra és milyen öltözékben kell megjelenni?

Ilyen és ehhez hasonló praktikus tanácsokat ad a „Tárgyalásra megyek”. 

 

Tanúként a bíróságon (animációs kisfilm)

Az epizód főszereplőjét tanúként idézte a bíróság.

Megtudhatjuk, hogy a tanúnak a tárgyalás során milyen feladatai, jogai és kötelezettségei vannak. Hol várakozhat, amíg nem szólítja a bíró? Mi az a zárt adatkezelés és hogyan zajlik egy tanúvallomás?

Ilyen és ehhez hasonló praktikus információkkal szolgál a „Tanúként a bíróságon”. 

 

Érdekességek a bíróságokról (animációs kisfilm)

 A Bírósági Iránytű következő epizódjaként a mai naptól elérhető animációs filmsorozatunk legújabb része. A kisfilm az elmúlt évek eredményein túl érdekes, közérthető formában mutatja be a bírósági szervezetet.

Ügyfélsegítő és ügyfélközpont (animációs kisfilm)

Az ügyfeleket segítő  Bírósági Iránytű rovatban  a mai naptól megtekinthető animációs filmsorozatunk újabb epizódja. A kisfilm többek között bemutatja, hogy az Ügyfélsegítő milyen ügyekben tud segíteni  és mit kell magával vinnie annak, aki odafordul. A filmből az is megtudható, hogy az Ügyfélközpontok milyen ügyekkel kereshetők fel és milyen szolgáltatások segítik az ügyfeleket, hogy ott gyorsan és kényelmesen intézhessék ügyeiket.

Hogyan indul a polgári per? (animációs kisfilm)

Sokakban kérdésként merülhet fel, milyen lépéseket kell tennie, ha polgári jogi vitáját peres úton kívánja rendezni. 

Költségek a bíróságon (animációs kisfilm)

A bírósági eljárás során felmerülő költségeket mutatja be az Országos Bírósági Hivatal új animációs kisfilmje
Az Országos Bírósági Hivatal „Bírósági Iránytű” sorozata közérthetően magyarázza meg a bíróságokkal, a bírósági eljárásokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A sorozatban tájékoztató füzetek és animációs kisfilmek is készülnek. 
 
A „Bírósági Iránytű” sorozat legújabb epizódja a bírósági eljárás során felmerülő költségekről nyújt rövid tájékoztatást. A kisfilmből az is kiderül, hogy milyen költségkedvezményekkel élhetnek az eljárásban résztvevő ügyfelek.